sobota, 5. marec 2011

Pustni krofki

Kaj bi bil pust brez krofov? Odločila sem se za take mini krofke, z zares velikooo marmelade. Prve smo pojedli že za zajtrk...še tople z mrzlim mlekom....mmmm! Poskusi jih letos spečti sam...vrjemi, ni težko! Sledi receptu in gotovo ti bo uspelo!

Recept:
1 kvas raztopi v 1dl toplega sladkanega mleka. Dodaj mu tudi 2 žlici moke in zares dobro premešaj. Pusti, da kvas naredi svojo čarovnijo. Medtem v drugo večjo posodo zmešaj 500g moke, 6 umešanih rumenjakov, ščep soli, 100g raztopljenega masla, 2 žlici sladkorja, limonino lupinico in malo vaniljevega sladkorja. Na koncu dodaj tudi vzhajan kvas. Vse skupaj dobro zmesi. Po potrebi dodaj malček mleka/moke. Ko je testo enotno, gladko ga pokrij in ga pusti vzhajati. Ko je dovolj naraslo ga razvaljaj na pomokani površini približno na 1 cm. Iz testa kar s kozarčkom izreži krogce. Pusti jih še vzhajati. Medtem segrej olje - na 5/6 bo dovolj! Olje ne sme biti prevroče, da jih ne izsušiš in zažgeš. Previdno polagaj krofke v olje. Pusti jih v olju na vsaki stran po par minutk, da postanejo zlato zapečeni, nato jih obrni. Ko so zapečeni iz obeh strani jih položi na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo. Napolni jih le še s poljubnim nadevom in jih posipaj s sladkorjem. Dober tek pa veselega pusta hrusta! ;)


1 komentar:

  1. Iza, krasno so ti ratali! Jaz se jih se nikoli nisem lotila, morda naslednje leto po tvojih navodilih;)

    OdgovoriIzbriši