nedelja, 11. september 2011

Bučni čolnički

Zadnjo od današnjih objav pa nenazadnje vseeno posvečam jeseni. Kljub moji ljubezni do pomladi/poletja pa ima tudi jesen svoje prednosti. Sezona plaščkov, šumeče listje, rdeči grmički na Maliji, pečeni kostanjčki, gobice, buče... Ja BUČE. Priznam, da še nikoli nisem kuhala z njimi. Nazadnje sem jo najbrš držala v rokah na praznovanju "teteke jeseni" v vtrcu :) Pa vednar sem se upogumila in pri Jamie Oliver-ju pobrskala za recepti. Odločila sem se za njegovo "Hemilton Squash". Priznam tudi, da sem recept malce priredila. Pa vednar je nastala odlična jesenska vegi poslastica. 

Potrebuješ: 
1 žlička koriandrovin semen 
1 žlička rožmarina
Pest praženih neslanih arašidov
4 šampijone
100g riža (basmati)
5 sušenih paradižnikov
1 čebula
1/3 muškatne buče
1 čili
Sol, poper
Srebrna folija
Oljčno olje

Postopek:
Bučo razpolovi, odstrani semena in izdolbi vdolbinico. Nastati mora "čolniček" v katerega boš naložil nadev. Meso buče drobno nasekljaj. Pripravi si tudi naseljano čebulo, feferon, šampijone in sušene paradižnike. Medtem daj kuhati tudi riž. Pečico segrej na 230 stopinj. Na ponvi segrej olje kateremu dodaj čebulo in čilije. Malce prepraži nato pa dodaj še sušene paradižnike in koriandrova semena, ki dodajo dodatno aromo če jih malce streš. Sledi še rožmarin in naseljano meso buče. Popraži in dodaj še šampijone. Vse skupaj praži dokler se buča popolnoma ne zmehča in spusti vode. Dodaj kuhan riž in pest nasekljanih arašidov in dobro premešaj. Bučne čolničke namaži z oljčnim oljem. Napolni jih z  nadevom in jih zavij v folijo. Daj jih v pečijo, kjer se bodo zaviti  bučni čolnički pekli 1 uro in 15 minut. Postrezi še vroče iz folije. Dober tek! 



Ni komentarjev:

Objavite komentar