petek, 9. december 2011

D torta - drugič

Uuu...uu...na tole sem pa skoraj pozabila...Tole objavo sem imela pripravljeno že kar nekaj časa pa sem nanjo malce pozabila. Zato tudi jesenski motivi...pa mislim, da ni hudo glede na to, da je zunaj še vedno bolj jesensko vreme. Tale tortica je bila darilo za mojega dedija. Izdelala sem jo po istem postopku kot tisto, ki smo jo naredili za Lukovo nono. In gotovo se sprašujete kaj je to za ena plastika po torti...ali je morda plastelin!?! Ja, lahko bi mu rekli tako, le da je popolnoma užiten. Izdelamo ga iz belih marshmallowov. Prvi trik, ki ga morate vedeti je, da biskvit, sadje, smetano in "plastelin" pripravimo dan prej.  Predidevam, da zna vsak stepsti smetano, pokuhati zmrznjene sadeže in narediti biskvit, zato vam izdam drug trik: marshmallowe med  nenehnim mešanjem na zmerni temperaturi popolnoma stopi. Dobil boš smešno lepljivo zmes. V to primešaš  100g sladkorja v prahu in zmes gneteš kot testo. Po občutku postopoma še dodatno dodajaš sladkor v prahu. Uporabljaj ga kot moko in si z njim posladkaj tudi roke in površino na kateri gneteš. Na koncu moraš dobiti en velik marshmallow, ki se ne lepi več na tvoje roke. Izgledati mora kot plastelin. Trik številka tri: poljubno mu lahko nato dodaš še jedilne barve in ga tako obarvaš. Čez noč ga zavij v prozorno folijo in pusti počivati v hladilniku. Tako imaš zjutraj vse pripravljeno za izdelavo in dekoracijo D TORTE. Malčki pa se lahko med tem z njim tudi poigrajo. Biskvit le razreži na pol in na debelo premaži s sadeži in smetano. "Plastelin" razvaljaj na posladkani površini. Posladkaj tudi vajlar. Z razvaljanim "plastelinom" prekrij torto in jo okrasi po okusu. Ne pozabi še na svečke in " vse najboljše za teeeee, vse najboljše za teeeeeeee...". Zabava se lahko začne!




Ni komentarjev:

Objavite komentar