Njihova osnovna sestavina je ricotta (poudarjen dvojni t - ker se pač učim italijansko :P). In ne, to ni navadna, katerakoli skuta. Sem se pozanimala pri g. Googlu po Lukovem pregovarjanju. Ricotta je bolj sladka in pasirana. Jaz jo kupim v Sparu - je prav Sparova in piše gor ricotta. :) Torej, potrebuješ 250g ricotte, 200g moke, 30g parmezana, 3 rumenjake pa še malo muškatnega oreščka, soli in popra.
Za testo vse samo zamesiš na pomokani površini. Testo nato oblikuješ v dolg svaljk, ki ga nato razrežeš na 1 cm debele koščke - njoke. Ker so njoki precej nasitni so te količine primerne za 3 osebe oziroma za 3 obroke. Jaz jih hranim kar v hladinliku še naslednjih nekaj dni. Pridejo prav na dan, ko si moraš skuhat nekaj v naglici. Manjka jim namreč le še 3 minutke namakanja v slanem kropu. Zraven lahko dodaš svojo naj omakico. Sama jih najpogosteje naredim kar v paradižnikovi omaki z baziliko, super gredo tudi z morskimi sadež ali pa omako iz gorgonzole. To je popolnoma prepoščeno domišliji. Pa dober tek! ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar