Po dolgem premoru je bil skrajni čas za novo objavo. Javljam se vam tokrat iz dopustovanja na Irskem. Trenutno z Luko že drugi dan raziskujeva skrivnosti Dublina. Nad pričakovanim so predvsem lepo vreme, velikodušnost ircev in zares velikooo zelenja. Sem malo podvomila, da bo tu že vse zeleno in v cvetju v tem času, ampak očitno so bili moji dvomi neupravičeni. Dublin ponuja res veliko zelo urejenih parkov za rekreacijo ali le poležavanju in nastavljanju prvim pomladanskim žarkom. Mesto je polno presenečenj in trgovincam kar ni konca. Všeč mi je vrvež in množice. Malo manj prečkanje cest - čeprav na tleh na veliko piše "look LEFT". Irci so predvsem mojstri pri prečkanju rdečih luči, zaradi česar je prometna zmeda še toliko večja. Upravičili so tudi svoje pivske sposobnosti, saj se je razgrajanje po ulicah končalo šele v jutranjih urah. Čeprav sama nisva med njimi, sva si ogledala Guinness-ov muzej. V skriti uličici sem naletela še na najlepše in najboljše macaroonse...definitvno moj naslednji projekt!;) Še veliko je za povedat pa sva tu le dva dni...več zato sledi v naslednji objavi! Spremljaj! Pa lep pozdravček!
PhotoBoot norčije na letalu
Ulice Dublina
Macaroons
Guinness
Zeleno
četrtek, 31. marec 2011
nedelja, 20. marec 2011
Ajdov, koruzen, bel, črn, bavarski...
...kruhec. Naša pekarna MišMaš je že navsezgodaj zjutaj začela s pripravami na današnji družinski piknik. Z tako lepim vremenom je seveda treba otvoriti sezono žara. Najprej nekaj prestic in vozličkov iz Bavarske, sledila pa je še rožica iz koruznega, belega in črnega kruha s semeni. Za poiskušnjo pa smo naredili še ajdov hlebček z orehi. Predsodke stran...je fantastičen! Z rahlo aromo orheov in hrustljavo skorjico ga lahko jeste kar brez vsega...njammmi! Bo treba še ponoviti! Naš del je opravljen, za meso bodo poskrbeli fantje ;)
BAVARSKE PRESTICE, VOZLIČKI IN ŠTRUČKE
AJDOV HLEBČEK Z OREHI
ROŽICE IZ KORUZNE, ČRNE IN BELE MOKE S SEMENI
Lep dan! ;)
BAVARSKE PRESTICE, VOZLIČKI IN ŠTRUČKE
AJDOV HLEBČEK Z OREHI
ROŽICE IZ KORUZNE, ČRNE IN BELE MOKE S SEMENI
Lep dan! ;)
sreda, 9. marec 2011
V popolni pripravljenosti
Z lepšim vremenom in temperaturami nad 10 stopinj bo končno nastopil čas za malo lažja oblačila, česar se že zelo veselim. Moj najljubši kos pomladno/ jesenske garderobe je nedvomno črn pikčast trench coat. Je prav takšen kot sem si ga zamislila. Predevsem pa je najbolj uporaben kos moje garderobe. Če ga še nimaš, ti definitvno priporočam njegov nakup. Je vsestranski saj ga lahko nosiš zraven jeansa, krila, hlač, oblekic,...če izbereš še navtralno barvo, res ne moreš zgrešiti. Letošnjo sezono sta najbolj pogosti bež in siva. Takšni tudi najbolj spominjajo na tiste prve trench coate, ki so bili zasnovani za angleško vojsko že leta 1850. Ščitili so jih pred mrazom, vetrom in dežjem. Približno 100 let za tem pa so v ameriški vojski za toplejše in bolj suho vreme začeli uporabljali t.i. fishtail parke. Te so bile iz lažjih materialov in jih niso ščitile pred dežjem. Tudi parke so letos "in" jih zato lahko najdeš povsod. Tukaj je le nekaj luštnih primerkov. V booj! ;)
NAF NAF
ZARA
PROMOD
H&M
MANGO
NAF NAF
ZARA
PROMOD
H&M
MANGO
ponedeljek, 7. marec 2011
Pomladna energija
Po vseh dobrotah in slaščicah, ki smo si jih privoščili čez zimo pride s pomladjo in bolj prijaznim vremenom čas, da nekaj narediš zase. Pri nas smo že začeli sezono sadnih solat iz prvih jagod. Recikliramo tudi vse sadje, ki nam ostaja v hladilniku. Na koncu jo pokapljamo še z limono, da sadje ne oksidira, doda pa tudi malo svežine. Če je vse skupaj prekislo pa namesto sladkorja uporabimo malce medu ali rjavi sladkor. Odlični prigrizek so tudi energijske ploščice, ki so bistveno bolj zdrave in ponavadi manj kalorične od navadne čokoladice. Najboljše so Frutabele kot tudi Eat Natural, ki so iz ekolško pridelanega sadja okoliških kmetov. Luka je, kot velik ljubitelj tovrstnih prigrizkov, začel izdelovati tudi svoje energijske ploščice. Njihova priprava ni komplicirana. Narediš jih lahko po svojem okusu, pazi le, da dodaš le suho in ne sveže sadje. Zraven pašejo tudi ovseni kosmiči, otrobi, kokos, med, oreščki, sezam...Vse skupaj le premešaš in dodaš 2 stepena beljaka. Z maso napolneš modelčke za muffine (le do polovice) in jih pečeš 20 minut na 150 stopinjah. Sama zdrava energija! Tako tudi današnji tek v burji ni bil problem. Razveselile pa so me tudi že prve trobentice. Res je, pomlad se bliža!
sobota, 5. marec 2011
Pustni krofki
Kaj bi bil pust brez krofov? Odločila sem se za take mini krofke, z zares velikooo marmelade. Prve smo pojedli že za zajtrk...še tople z mrzlim mlekom....mmmm! Poskusi jih letos spečti sam...vrjemi, ni težko! Sledi receptu in gotovo ti bo uspelo!
Recept:
1 kvas raztopi v 1dl toplega sladkanega mleka. Dodaj mu tudi 2 žlici moke in zares dobro premešaj. Pusti, da kvas naredi svojo čarovnijo. Medtem v drugo večjo posodo zmešaj 500g moke, 6 umešanih rumenjakov, ščep soli, 100g raztopljenega masla, 2 žlici sladkorja, limonino lupinico in malo vaniljevega sladkorja. Na koncu dodaj tudi vzhajan kvas. Vse skupaj dobro zmesi. Po potrebi dodaj malček mleka/moke. Ko je testo enotno, gladko ga pokrij in ga pusti vzhajati. Ko je dovolj naraslo ga razvaljaj na pomokani površini približno na 1 cm. Iz testa kar s kozarčkom izreži krogce. Pusti jih še vzhajati. Medtem segrej olje - na 5/6 bo dovolj! Olje ne sme biti prevroče, da jih ne izsušiš in zažgeš. Previdno polagaj krofke v olje. Pusti jih v olju na vsaki stran po par minutk, da postanejo zlato zapečeni, nato jih obrni. Ko so zapečeni iz obeh strani jih položi na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo. Napolni jih le še s poljubnim nadevom in jih posipaj s sladkorjem. Dober tek pa veselega pusta hrusta! ;)
Recept:
1 kvas raztopi v 1dl toplega sladkanega mleka. Dodaj mu tudi 2 žlici moke in zares dobro premešaj. Pusti, da kvas naredi svojo čarovnijo. Medtem v drugo večjo posodo zmešaj 500g moke, 6 umešanih rumenjakov, ščep soli, 100g raztopljenega masla, 2 žlici sladkorja, limonino lupinico in malo vaniljevega sladkorja. Na koncu dodaj tudi vzhajan kvas. Vse skupaj dobro zmesi. Po potrebi dodaj malček mleka/moke. Ko je testo enotno, gladko ga pokrij in ga pusti vzhajati. Ko je dovolj naraslo ga razvaljaj na pomokani površini približno na 1 cm. Iz testa kar s kozarčkom izreži krogce. Pusti jih še vzhajati. Medtem segrej olje - na 5/6 bo dovolj! Olje ne sme biti prevroče, da jih ne izsušiš in zažgeš. Previdno polagaj krofke v olje. Pusti jih v olju na vsaki stran po par minutk, da postanejo zlato zapečeni, nato jih obrni. Ko so zapečeni iz obeh strani jih položi na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo. Napolni jih le še s poljubnim nadevom in jih posipaj s sladkorjem. Dober tek pa veselega pusta hrusta! ;)
četrtek, 3. marec 2011
Ipad 2
Neverjetno!!! Še pred enim mesecem sem vam pisala o težko pričakovanem prihodu čarobnega Ipada na naš trg. Res so potrebovali precej časa, saj je bila včeraj že javna predstavitev novega Ipad-a 2. Otvorili so jo s prihodom Steve Jobsa in bučnim, čustvenim in dolgim aplavzom. Zaradi njegovega poslabšanega zdravstvenega stanja ga nihče ni pričakoval na predstavitvi, čeprav smo vsi potihem upali, da bo vseeno sodeloval. Tako je izpeljal še eno zanimivo predstavitev in izgleda prev super. Še boljše pa izgleda nov Ipad 2. Je prav tak, kot sem upala da bo. Tanjši, lažji, močnejši in predvsem v črni in BELI barvi. Že lani nisem razumela zakaj je samo v eni barvi in letos so uslišali moje želje! :) Dodali so mu še Smart cover-je iz poliuretana in usnja v 10 barvah. Ti so me res navdušili. Pripnejo se na magnetke zato jih z lahkoto pritrdiš/ odstaniš. Prekrijejo le zaslon in s tem ohranijo izjemne dimenzije Ipada 2 - 8,8 mm in le 601 gram. Če bi ga kupovala, bi gotovo kupila beli Ipad 2 z rdečimi Smart Coverjem...ahhhh... :) Po pričakovanju so mu vgradili tudi dve kameri, spredaj in zadaj, s tem so tudi uporabnikom Ipada omogočili uporabo Photo Booth-a, kot tudi snemanje v HD in seveda FaceTime. FaceTime omogoča povsem nov način komunikacije, saj se lahko osebi med pogovorom tudi vidita ter prikažeta vse, kar se dogaja okrog njiju. Še vedno sem prepričanja, da je FaceTime bolj uporaben na Iphonu, pa vendar tudi na Ipadu ne more škodit. Z novim sistemom iOS 4.3 prihajajo tudi novosti v svetu aplikacij. Dodali so mu iMovie in GarageBand, ki jih uporabniki Mac-ov že poznajo. Kjub vsem inovacijam so uspeli ohraniti 10 ur aktivnega delovanja baterije ter ceno, ki z osnovnim modelom še vedno ostaja 499€. Na ameriškem trgu se ga bo dalo kupiti že 11. marca, na evropskem (vseeno ne slovenskem!) trgu pa že 25. marca. Kljub navdušenju nad vsemi novostmi in še lepšemu izgledu se svojemu Ipadu seveda ne bom odpovedala. Preveč sem navezana nanj in proti mojim prepričanjem je, da stvar, ki popolnoma deluje zamenjaš za novo. Bom pa definitivno 30. marca, ko bom že na počitnicah na Irskem, preizkusila tudi Ipad 2.
torek, 1. marec 2011
Limonada
Če ti življenje ponudi limone si naredi limonado...prevod: če zaradi močne burje zmanjka elektrike si naredi romantični večer. Lep preostanek večera vsem! ;)
Filc rož`ce - drugič
Ob takšni burji kot piha danes mi je moj nov obroček s filc rož`co res prišel prav... Lep primorski pozdravček! ;)