petek, 29. marec 2013

Klic pomladi

Če ni pust prinesel pomladi pa upam, da jih bodo tile moji pirhi... A ne bi bilo super, da bi jih lahko poslikala na pravem pomladnem travniku... ;) Lepe praznike!


B&W s črnim Sharpijem

PIKA POKA z decoupage tehniko

...pa še rožasti podstavki iz filca


... Polne čokoladnih jajčk ;)

Če želiš obarvati jajca z naravnimi barvili najdeš nekaj nasvetov tu... Pirhe v kokoškah pa najdeš tu!

torek, 26. marec 2013

Začaran gozd

Lani so se v tem času že bohotile češnje s svojimi cvetočimi krošnjami, okrog sem hodila samo v trenču... Včeraj pa nas je presenetila burja, nizke temperature in dež... Vrjemite, da ni slabše kombinacije! Danes je sonček že počasi začel topiti ves ta led, ki je popolnoma prekril vse od najtanše travne bilke, nežnih cvetov do mogočnih dreves. Seveda se nisem ogla upreti fotografskemu pohodu. Gozd je bil kot začaran. Drevesa so spuščala prav grozljive glasove in vsake toliko sem na glavo dobila kakšno ledeno kocko... :) Ko so začele padati tudi cele veje sem razumela namig, da v začaranem gozdu nisem več dobrodošla in jo ucvrla na travnik, kjer sem našla tudi ujete vijolice, trobentice pa seveda cvetoča drevesa. Jaz upam, da jim ne bo hudega, saj jim sonček že pomaga izpod debelega sloja ledu.


petek, 15. marec 2013

V izdelavi

Nova pomladna WIRE kolekcija v izdelavi... Kako se ti zdi?


četrtek, 14. marec 2013

Zelena lazanja

Danes sem pripravljala prvo lazanjo... Sploh! Odločila sem se za zelenjavno različico iz zelene zelenjave, ki se je skrivala v hladilniku. Uporabila sem nekaj glavic brstičnega ohrovta, bučko, por in grah. Vso zelenjavo sem prepražila, dodala sol, poper in timijan ter medtem prižgala pečico na 180 stopinj. Skuhala sem tudi prvi bešamel. Torej sem segrela žlico masla in na srednjem ognju dodala še žlico moke. Pri tem sem pazila, da se moka ni zažgala, zato sem ponvico odmaknila z ognja. Nato sem z metlico počasi mešala in postopoma dodajala mleko. Med segrevanjem se je omaka zgostila, nastrgala sem tudi malce moškatnega oreščka. V pomaščen pekač sem nato zložila vse plasti. Torej (ze pripravljene) lističe za lazanjo, na vrh sem razporedila zeleno zelenjavo, razdrobila feto in prelila vse z bešamel omako. Postopek sem ponovila še 2x. Na vrhu sem razporedila še zadnjo plast lističev in prelila s preostankom bešamel omake. Vse skupaj se je v pečici peklo skoraj pol ure. Malce me je razočarala preveč zapečena zgornja plast testenin, ki je bila njabrš še vedno premalo namočena. Vendar je bila kljub temu zelo okusna in gotovo jo bom še kdaj naredila. ;)

Imaš tudi ti kakšen recept za malce druagčno lazanjo?

ponedeljek, 11. marec 2013

Pomladni razgled

Najin razgled na soline nama sedaj krasijo krasne marjetice in veternica v novi preobleki.

petek, 8. marec 2013

Krompirček z rožmarinom in bučke na žaru

Moje današnje slastno kosilce... slastno tudi brez mesa! ;)

Kaj pa ste si danes vi privoščili?

Prižgi pečico na 180 stopinj. Narezan krompirček zloži v pekač obložen s peki papirjem.
Zmešaj oljčno olje, rožmarin (še bolje, če imaš svežega), sol, poper.
Premaži krompirčke z dišečo mešanico... Dodaš lahko tudi kakšn strok česna. Daj v pečico in si navij uro na 30 minutk. Po pol urce krompirčke previdno obrni in peci še 15 minut, da se zlato zapečejo iz obeh strani.
Medtem umij in nareži bučko. Segrej žar ponev. Rezine posoli, poporaj in premaži z oljčnim oljem.
Na žar ponvi speci bučke. Pazi da jih prav obrneš, da bodo lepe črtaste.
Medtem se je krompirček zlato zapekel in gotovo že vse diši po rožmarinu. Previdno vzemi pekač iz pečice in postrezi krompirček skupaj z bučkami iz žara. Pa dober tek! ;)

četrtek, 7. marec 2013

Naj5

Za dobro jutro sem prejela tole simpatično nagrado, ki mi jo je podelila Tina iz Iskric. V svojem blogu deli ogromno slastnih receptov in čudovitih fotografij zato le odklikajte tja.

Sedaj sem na vrsti jaz, da razveselim in podelim tole nagrado drugim. Edini pravili sta: nagrado podeli petim blogom in blog ne sme imeti več kot 200 spremljevalcev. Torej moji favoriti so:

Maja - Mixtejp
Nina - Studio Ninocka
Miriam - Mimi
Uglašena kuhinja
Desetnica

This award was designed to be a blog award in the "pay it forward" fashion. Once you've been nominated, you award it to five blogs that you like that have fewer than 200 followers, to encourage new visitors to visit these blogs.The rules for accepting this award are: You need to thank the person who gave you the award and link back to their blog. Post the award onto your blog. Give the award to five bloggers who you appreciate that have fewer than 200 followers. Leave a comment on their blog letting them know that you have given them this awesome award! Next you need to PAY IT FORWARD!

torek, 5. marec 2013

Slovenski znakovni jezik - osnove