petek, 28. november 2014

DIY Christmas stockings

Kljub mnogim tehnikam ustvarjanja, ki sem jih do sedaj preizkusila, sem do sedaj imela strah samo pred šivanjem na šivalni stroj. Nazadnje sem se vseeno odočila, da si ga kupim. Kar nekaj je samo nabiral prah, sedaj pa sem sklenila, da je skrajni čas da začnem šivat. Za vajo sem se odločila za enostavne božične nogavičke. Po prvi nogavički je bil strah premagan zato letos vsi dobite eno! ;) 
Za blago sem uporabila kar flis dekico in vzorčasto pregrinjalo za blazino. Vse skupaj me je stalo manj kot blago na meter. Iz ene takšne dekice sem uspela narediti kar 12 nogavičk. Zavihek sem obrobila z okrasnim šivom. Nogavičke sem okrasila tudi z našitimi bleščicami. Sedaj jih le še obesim in počakam da se napolnijo... ;) 

P.S.: Tretja nogavička bo počakala na našega whippetka. Da ne bi prišlo do napačnih ugibanj... ;)












torek, 25. november 2014

Collaboration with Katja By Myself #2

Danes je budilka zazvonila že ob 6 uri. Sama mislim, da je bil že tale vzhod nad solinami dovolj velik razlog. Se strinjaš kajne? :) Poleg tega sva imeli s Katjo iz Katja By Myself podvig na solinah... Če se je bilo zadnjič malo grozljivo sprehajati po gozdu, je bil danes največji iziv uspešno prečkati preparele deske brez padca v morje. Misija uspela! In tu je rezultat... ;) Za več pokukajte še h Katji.









Model: Katja 
Foto: Iza








nedelja, 23. november 2014

Waiting...

Včeraj sva z Lukom sprejela veliko odločitev... Od januarja naprej naju bo spremljal whippet!!! Iiiii!!! Komaj čakam! :) Danes smo zato že začeli s pripravami... Kupila sva retro blago in malo toplega velurja, blazino... Danes je tako s skupinimi močmi nastala tale postelja ta našega whippetka. Ker so zelo zmrzljive sorte sem blazino oblikovala tako da se pozimi lahki greje v velikem mehkem in toplem žepku, poleti pa nadzoruje situaciji na svoji kraljevi blazini. Dokler ga čakamo se je Cezar odločil da bo pazil na njegovo posteljo. ;) 

sobota, 22. november 2014

Collaboration with Katja ByMyself #1

Na sončen jesenski dan sva s Katjo iz Katja ByMyself na Maliji lovile sončne žarke in jesenske barve. Katja seveda v vlogi modela in v oblačilih S.Oliver, jaz v vlogi fotografa. Rezultat je teh nekaj utrinkov... Ker sem bila v vlogi fotografa prvič, mi prosim malo prizanesite... Bo vsakič boljše. Obljubim! ;) Za več slik pa seveda pokukajte še h Katji ByMyself...








Pa še skupinska za na konec... Z uhki seveda! ;)



četrtek, 20. november 2014

Špinačni quiche

Nazadnje ko sem bila v sivi Ljubljani sem imela le malo časa za potešitev moje lakote, zato sem se odločila obiskati Bazilika bistro. Najdete ga čez cesto od najlepšega rumenega ginkota. Znani so po dnevnih juhicah, pitah, solatkah in sendvičih... Sama sem preizkusila njihovo špinačno pito, ki je bila slastna, predvsem pa ravno prav nasitna in zelo zelena. Zavestno sem se namreč odločila, da bom jedla več zelenih jedi. :)

Danes sem to pito preizkusila tudi doma. Spet 'from scratch' - ja, tudi testo! Delala sem jo pravazprav po enem od receptov za quiche, ki sem ga malce priredila. Kupila sem kar dva paketa zmrznjene špinace (skupaj 900g), jih odtalila in precedila vso odvečno tekočino. Jo bom poskusla uporabit v kakem smoothiju te dni... Drugace najboljše, sem kasneje ugotovila, da jo zavijes v krpo in iztisnes vso tekočino. Nato sem špinačo na hutro popražila z drobni nasekljano čebulo in česnom. Ko se je malce ohladila sem dodala še skuto (500g), 3 cela jajca in en rumenjak (beljak si prihrani!!,), kar nekaj soli, popra in muškatnega oreščka. 

Za testo sem zamesila 200g moke, 1 pecilni prašek, malo soli, 1 celo jajce in tisti beljak, ki je ostal od prej in 80g masla na sobni temperaturi. Pekač sem namazala z maslom nato pa po njem razporedila testo. Dno sem prepikala z vilico. 

V segreti pečici (180-200 stopinj) sem samo testo pekla približno 5 minutk, nato pa sem v pekač dodala maso in na vrh posula pinjole. Vse skupaj se je peklo še 40 minut. 

Zraven kosa tega slastnega quicha sem dodala malo rukole z lanenimi semeni, pinjolami in 'Popolno polivko'... Slastno in zelo zeleno! ;)


P.S.: Koločine za 8 lačnih ali 10 malo manj lačnih. :)











nedelja, 16. november 2014

Roadtrip Nizozemska #1

Tole seveda ni novo... Pa mogoče vseeno boljše pozno kot nikoli. Predstavljam vam torej le nekaj najlepših utrinkov iz prvega dela najinega poletnega roadtripa na Nizozemsko.  Najina pot naju je najprej vodila iz Slovenije čez Avstrijo po doooolgi poti čez celo Nemčijo vse do Nizozemske, kjer se je raziskovanje šele začelo. Raziskala sva Utrecht, Gaudo, Delft, Haarlem in Amsterdam ter se naužila poletnega vzdušja ob sipinah v Zandvoortu. Če ste mislili, da so te slikice sanjske... Počakajte šele naslednji post! Tu se je najlepše namreč šele začelo... ;)

 
                                      Delft
                              Gauda
                                                                          Gauda
                                                                   Original Gauda
                                                          Utrecht
                                                                                   Haarlem
                                  Zandvoort
                                                                                Zandvoort

                                                                          Amsterdam

                                              Amsterdam
                                                                             Amsterdam



petek, 7. november 2014

Njoki iz ricotte

Odkar sem letos prvič naredila tele njokce se pogosto znajdejo na mojem jedilniku. So super hitri za naredit pa še vseeno se fino počutiš, ko si narediš kosilo "from scratch" - torej iz nič. Če je kdo prave njoke že poskusil delat doma najbrš ve, da je ogromno enih prepriprav. S krompirjem je vedno pač ful dela. Vso to lupljenje pa rezanje, dolgo kuhanje... Ti njokci pa so popolnoma brez krompirja in so zato na krožniku že v 10 minutah. Res!

Njihova osnovna sestavina je ricotta (poudarjen dvojni t - ker se pač učim italijansko :P). In ne, to ni navadna, katerakoli skuta. Sem se pozanimala pri g. Googlu po Lukovem pregovarjanju. Ricotta je bolj sladka in pasirana. Jaz jo kupim v Sparu - je prav Sparova in piše gor ricotta. :) Torej, potrebuješ 250g ricotte, 200g moke, 30g parmezana, 3 rumenjake pa še malo muškatnega oreščka, soli in popra.

Za testo vse samo zamesiš na pomokani površini. Testo nato oblikuješ v dolg svaljk, ki ga nato razrežeš na 1 cm debele koščke - njoke. Ker so njoki precej nasitni so te količine primerne za 3 osebe oziroma za 3 obroke. Jaz jih hranim kar v hladinliku še naslednjih nekaj dni. Pridejo prav na dan, ko si moraš skuhat nekaj v naglici. Manjka jim namreč le še 3 minutke namakanja v slanem kropu. Zraven lahko dodaš svojo naj omakico. Sama jih najpogosteje naredim kar v paradižnikovi omaki z baziliko, super gredo tudi z morskimi sadež ali pa omako iz gorgonzole. To je popolnoma prepoščeno domišliji. Pa dober tek! ;)