sobota, 16. julij 2011

KreMMMšnita

In to taka...primorska :) Ne bom vam lagala - njena priprava ni tako lahka, kot se zdi. Torej, če jo prvič malce zafrkneš se ne sekiraj in poskusi znova!!!

Postopek gre takole: 2 zavojčka kupljenega vlečenega testa damo v pečico za 15 minut, da se napihne in se zlato obarva. Medtem lahko pripravimo kremo. Za tole super slastno kremo s priokusom limone bomo potrebovali: 400g sladkorja, 2 vaniljeva sladkorčka, 8 rumenjakov in ščep soli. Vse skupaj zmiksamo, nato pa masi dodamo še 200g moke. Masa bo postala zelo trda, zato jo je potrebno res dobro premiksati, da se znebimo vseh grudic. V hladni vodi si pripravimo 3 liste želatine. V velik lonec zlijemo 2 litra mleka in vanj olupimo lupino 2 limon (olupki naj bodo veliki, da jih bomo lahko na koncu pobrali ven!). Pristavimo na zmeren ogenj in mleku dodamo našo gosto maso. Med kuhanjem NEPRESTANO mešamo in posebej pazimo, da se nam nič ne prime na dno ali po robovih! (Na žalost sem sama na tem koraku pogrnila na celi črti... naslednjo rundo je zato mešal raje Luka...in mu je uspelo! Veste, fantje pridejo zelo prav v takšnih situacijah ;)) Ko krema zavre jo na zmanjšanem ognju kuhamo še tri minute. Ko je kuhana ne smemo pozabiti ven vzeti limoninih olupkov, dodamo še 3 lističe želatine. Na dno pekača nato položimo vlečeno testo in čez prelijemo kremo. Krema se mora potem ohlajati približno 2 uri. Medtem stepemo 1 liter sladke smetane kateri dodamo 3 Kremfix-e. Ko se krema ohladi premažemo še stepeno smetano. Na vrh položimo vlečeno testo in posipamo s sladkorjem v prahu. Vse skupaj naj gre v hladilnik še za vsaj 1 urco.

Pa dober tek! ;)


Sama krema se lahko poje tudi kot "domač puding"...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...