petek, 10. avgust 2012

Na sever #1

Moja dva fanta (Luka&Tepee) sta uspešno prevozila vseh 2750 km - smer sever. Tako smo danes zmagoslavno dosegli naš zadnji cilj - Stockholm!!! Pot je bila dolga in na trenutke sva pomislila na letalo vendar so bili trenutki, predvsem pa kraji, ki so ponovno vnesli smisel celotnemu potovanju.

Prvi del potovanja sva namenila vožnji skozi Slovenijo, Avstrijo in Nemčijo. Vse do Nurnberga. Pot sva že dobro poznala, ovirale so naju le občasne kolone, ki sva se jim s pomočj moje navigacije uspešno izognila. Hkrati sva tako prvič občudovala tudi podeželje in manjša mesteca čudovite Bavarske. Še namig: če zaviješ iz avtoceste lahko prihraniš tudi kar precej evrčkov za gorivo... Cene so precej nižje!

Po zaslužen počitku najuje naslednji dan ponovno čakal še drugi večji del poti. Cilj je bil Flensburg, ki se nahaja le malo pred Dansko mejo. Kljub čudovitim pogledom na polja mnogih veternic se je vožnja precej vlekla in ponovno sva zaradi kolon prebila v avtu skoraj 12 ur. Kljub temu vse pohvale potrpežljivemu vozniku ;)




Severneje kot sva bila bolj se je izgubljal pridih Nemčije. Flensburg, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od Danske meje ima že tudi popolnoma drugačno arhitekturo kot tudi vegetacijo. Prenočila sva v majhnem simaptičnrm kampu Förde camping tik ob Ostsee, do katerega so se vile ozke ceste med polji in pašniki. V kampu sva imela tudi najboljše sosede. Konjičke sva lahko pobožala kar čez okno najine hiše/avta.


Kljub deževnemu dopoldnevu je sva bila oba polna pričakovanja. Sedaj se je pravo potovanje šele začelo. Torej nov dan, nova država in cilj oddaljen le slabih 400km - Copenhagen. Najbrš mi ni treba posebaj poudarjati, da je Danska čudovita in je upravičila vsa moja pričakovanja. Tudi precej dragi mostovi so vredni vsakega centa ko se enkrat pelješ čez njih. Res prava modra dogodivščina. Pod nami le modro morje in nad nami modro nebo. Tudi tu so naju spremljale veternice, ki so se vrtele visoko v zraku.

Na poti sva pogosto zavila s poti in odkrivala zaklade Danskih manjših mest. Eno takih je Middelfart. Spokojno, mirno in tiho mestece s čudovitim razgledom na mostove.

Ob večeru sva že Prispela v Copenhagen v katerem sva se odločila ostati 2 dni in ki si definitivno zasluži svojo objavo... Torej, nadaljevanje sledi.... ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...