sobota, 3. december 2011

Praznične voščilnice

Tako! Lučke po mestu gorijo... Smrekica je zaenkrat sicer narisana le na naši šolski tabli s kredami... prava sledi kmalu! Miklavž je bil ponovno hiter in je že pustil darilca pod narisano smrečico...Recepti za praznične dobrote se že izbirajo... Praznične priprave, kot vidiš, so v polnem teku in kljub 15 stopinjam in dežju že lahko občutim malce vznemirjenja ob začetku veselega decembra.

S pripravami smo začeli tudi že v Društvu gluhih in naglušnih Koper, kjer smo že izdelali 40 voščilnic. Letos so odane v praznično rdeče-zeleno-zlato. Izdelali smo jih iz trakov za darila, ki jih dobiš v tem času praktično kjerkoli. Uporabiš pa lahko tudi ostanke različnega ovijalnega papirja ali pa celo različne koščke blaga. Potreboval boš tudi lepilo, najboljše je tisto za les, ki se meša z vodo in postane prozorno, ko se posuši. Pa še rjav papir, bleščeče zvezdice, škarje, ravnilo in seveda prazne voščilnice. Glede na velikost voščilnice si nato izriši in izreži model smrečice. Tako bo lažje rezati trakove in smrečica bo bolj simetrična. Po modelu nato izreži trakove različnih dolžin. Kombinacij je ogromno in vsaka smrečica je lahko malce drugačna, pusti domišliji svojo pot. Najprej zalepi rjavo deblo, nato se poigraj s trakovi in na koncu dodaj še zvezdice. V notranjost zapiši še lepe želje in voščilnica je gotova. Z malo domišlije letos tudi ti izdelaj svoje voščilnice, ki preverjeno osrečijo bolj, kot tiste kupljene.


Tisti, ki pa se raje poigrate s papirjem in bleščicami pa kliknite tu! Za preprosta DIY darilca pa pokukaj sem!

2 komentarja:

  1. Preprosto in luštno! A imaš kaj proti, če linkam na svojem blogu?? Planiram enkrat za zadnji teden leta...

    OdgovoriIzbriši
  2. O hvala... Drugače pa ni panike...malce reklame tko ne škodi ;) počekirala sem drugače tudi tvoj blog...se mi dopade! :) uživaj!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...