ponedeljek, 17. oktober 2011

Sladki domek Janka in Metke

Za sedmimi gorami in sedmimi dolinami sta Janko in Metka, sveže zaljubljen študentski parček, končno našla popoln sladki domek. Čeprav le 2,5 sobno stanovanje v bloku. Bila sta srečna že zato, ker sta vedela, da se bosta od sedaj naprej vsak dan zbujala drug ob drugemu. Njun domek je bil zato poln ljubezni in edina stvar, ki je manjkala je bilo pohištvo. Bele prazne stene so bile puste in v vseh prostorih je odmevalo.

Najprej sta se podala v lov na barve. Žive barve na nekaj stenskih površinah so stanovanje osvežile in poživele. Za stenske dekoracije sta uporabla par rolc tapet in odštekane stenskih nalepke. Od doma sta prinesla kar nekaj pohištva, ki je bilo še še popolnoma uprabno, potrebno le nekaj restavriranja. Janko je pohištvo spretno pobrusil, Metka pa je z malce domišljije pohištvo pobarvala, porisala in okrasila z decoupage tehniko. Po parih plasteh laka je staro pohištvo zasjalo v novi luči. Izgledalo je kot novo in ustvarjeno za njun dom. Po posteljo in nekatere druge kose sta skočila kar v Ikeo. Kupila sta si tudi lučke na sočno energijo in pisane blazinice z recikliranim polnilom. Med surfanjem po internetu je Janko pobral še nekaj idej od Ikea hackerjev. Metko je presentil s predelavo "Expedit" knjižne police, ki jo je dobil po polovični ceni. Naredil ji je kuhinjsi otok, ki si ga je od nekdaj želela. Metka mu je seveda v zameno skuhalo slastno večerjo. S pomočje spletne strani Hemma Ikea pa sta dobila tudi Ikeine second hand omare po zelo ugodni ceni.

Njun domek je tako popolnoma opremljen in pripravljen na vselitev. Ker sta se opremljanja lotila po načelu "reduce, reuse, recycle" sta se ob opramljanju zabavala, pričarala občutek udobja ter hkrati prihranila. Konec meseca že odhajata na kratke zaslužene počitnice.




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...