ponedeljek, 28. februar 2011

Restauratio

Ne, tokrat nič o hrani in restavracijah... Restauratio je latinski izraz za restavriranje oziroma restavrácijo, obnovo in ponovno oživitev starega pohištva. Tudi pri nas se je med pomladanskim čiščenjem našlo kar nekaj zares starih in precej zdelanih kosov pohištva, ki pa v sebi še vedno skrivajo nekaj lepega...le na plan jih je treba prinest. Ta omarica je preživela že vsaj 3 generacije, zato bi jo bilo res škoda zavržti. Luka je tako poskrbel, da je les ponovno zasijal v vsej svoji lepoti. Kupili smo nove ročke in nogice, sama pa sem poskrbela še za detajle. Vzorec rožic sem prilagodila tistemu na ročkah. Za mladostni sijaj pa smo poskrbeli z lakom. Sledi še nekaj takšnih projektov zato le še naprej spremljaj. Med pomladanskim čiščenjem pa le premisli kaj boš zavrgel in kaj bi mogoče lahko še uporabil...

PREJ

MED

POTEM

3 komentarji:

  1. love it!! :-)) sama sem totalna ljubiteljica starega pohištva in starih predmetov...jih ne zbiram, si pa želim, da bi kdaj kakšen starinski kos pohištva krasil moje stanovanje ali pa tudi nekoč salonček. ;) pozdravček ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za komentar... :) kakšen starinski kos pa boš gotovo našla v kleti ali podstrešju kakšnih sorodnikov, sosedov ali pa bolšjem sejmu... Mislim, da to ne bi smel biti problem. Če se lotiš kakšnega takšnega projekta pa le glej da nam ga pokažeš ;) lep pozdavček tudi tebi!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...