petek, 25. november 2011

Eco, help & chic

Po letih in letih iskanja nakita, ki bi ustrezal mojemu okusu sem ga le izbrskala...iskala sem nekaj drugačnega, unikatnega pa še vseeno zelo izrazitega in po možnosti cenovno dostopnega...in našla sem ga! :) V CVD Golovec, katerega obiskovalec je tudi moj bratec, oblikujejo res čudovite stvari!!! V delavnicah ustvarjajo marsikaj in ker sem postala resnično največja fenica njihovih prstančkov sem se odločila, da jih malce spromoviram. Predvsem pa izdelki popolno ustrezajo nazivu ECO CHIC. Izdelani so iz gline in vsak je nekaj posebnega. Z izkupičkom od prodaje pa je poplačan le material in njihov trud, zato ti za tistih nekaj evrčkov res ne bi smelo biti škoda. Predvsem pa so njihovi izdelki izvrstno darilce...saj veš...miklavž in dedek mraz se približujeta :) Tu je le nekaj njihovih prstančkov, ogrlic in uhančkov...super so tudi muce, katerih rep služi za odlaganje prstančkov :) Vse te čudovite stvarce bom imela v prihodnjih dneh pri sebi in če bi kdo želel kakšnega naj me pocuka za rokav...prav!? Lahko tudi po mailu (glej levo spodaj)! Lahko pa si svoj najljubši kos nakita ali kakšno drugo luštno stvarco izberete kar z obiskov delavnic CVD (Ostrožno 101, Celje) med tednom od 8-12 ure...naj ti ne bo nerodno, ker bodo veseli vsakega obiska!  Svoj prodajni kotiček pa imajo tudi v Baumaxu... Izberi svojega najljubšega, zagotovo bo postal del vsakdanje oprave! :)







sobota, 19. november 2011

Medenjaki

Tale ohladitev in lučke, ki so jih že obesili po mestu so me prepričali, da se lahko lotim že tudi kakšnega projekta, ki diši po veselem decembru. Danes zjutraj so tako nastali tile odlični medenjaki. Po tem receptu so ravno prav mehki. Naši so prav simpatično razpokali. Posipali smo jih le s sladkorjem v prahu. Narediš pa jim lahko tudi s snežno glazuro (1 beljak + 250g sladkorja v prahu) in se poigraš z barvami, figuricami in mrvicam, kot smo to mi naredili predlani.

vse kar potrebuješ je:
- 300g medu
- 200g masla
- 150g sladkorja
- 2 jajci
- 500g polnozrnate moke
- 250g bele moke
- 100g mletih orehov
- 1 vrečka mešanice dišav za medenjake
- 1 čajna žlička sode bikarbone

Postopek:
Med segrej na približno 50 stopinj. Dodaj mu maslo in ga penasto vmešaj. Ko je zmes malce ohlajena dodaj še sladkor in jajci. Mase ne zmiksaj, le z vilco vmešaj vse sestavine. Vse ostale suhe sestavine zmešaj v drugi večji posodi. Dodaj jim še medeno maso in vse skupaj dobro premešaj in pregneti. Dobiti moraš precej mehko kepo testa, ki pa mora počivati pri sobni temperaturi vsaj eno uro. Sedaj samo še oblikuj poljubne oblike. Prižgi pečico in jo nastavi na 180 stopinj. Medenjake polagaj na pekač obložen s peki papirjem, nato pa peči 15 minut pri temperaturi 180 stopin.

Že diši po veselem decembru??? ;)



petek, 11. november 2011

Kaki vikend

Danes 11.11.2011 ob 11 uri in 11 minut smo bile združene tri generacije ob praznovanju "kaki vikenda". Čudovito druženje ob morju, poizkušanje kaki dobrot in uživanje na sončku bo definitvno še treba ponoviti. "Kaki vikend" se bo odvijal v Strunjanu še cel vikend. Vremenska napoved je lepa in res ni razloga, ki bi te lahko zadržal doma. Pa še nekaj utrinkov, ki te morda dokončno prepričajo...

Tri generacije na kupu...


Kaki je bil navdih tudi otrokom iz Strunjanske osnovne šole... Kakijev sladoled pa mMMMmMMmM... Na degustaciji tudi paradižnikova marmelada, marmelada z vrtnico in marmelada iz fig in kivija...


...iz moje torbe že omamno diši vrečka sivke, ki sem jo kupila na čudoviti stojnici VDC-ja... S svojo kakijevo pito pa se je predstavila tudi Emilija Pavlič... Med razstavljenimi dobrotami pa se je našlo tudi nekaj zelo izvirno dekoriranih kaki slaščic...


...dan pa se je seveda zaključil z nakupom parih zabojčkov kakija...

nedelja, 6. november 2011

Borovničevi muffini

Tile so nastali jutro pred izpitom. Sama sem zagovornik, da z učenjem končam že dan pred izpitom. Tako se znebim nepotrebnega živciranja in neprespanih noči. In peka je res super način sproščanja. Za 12 teh res enostavnih muffinov potrebuješ:

- modelčke za muffine
- papirnate modelčke za muffine (ti so še iz Stockholmske zbirke in so moji
najljubši - na pikice)
- električni mešalec, cedilo in eno samo veliko posodo

- 71g zmehčanega masla
- 100g sladkorja
- 1 velik jajček
- 180 g navadnega ali grškega jogurta (mastni, ne light!)
- 1/2 žličke limonine lupinice
- 191g moke
- 1 paketek pecilnega praška
- ščepec soli
- 150g svežih ali zmrznjenih borovnic (če uporabiš zmrznejne jih ne daj odtajat!Iz zmrzovalnika jih vzami čisto na koncu!)

Postopek: Daj greti pečico na 180 stopinj, pripravi si tudi modelčke za muffine. V veliki posodi pensato zmešaj stopljeno maslo in sladkor. Dodaj jajček in ga dobro vmešaj, nato vmešaj še jogurt in limonino lupinico. V cedilo daj moko, pecilni prašek in sol. Polovico presej v maso. Dobro premiksaj. Postopek ponovi s še drugo polovico. Iz zmrzovalnika vzami borovnice, ki pa jih seveda lahko zamenjaš tudi z drugim sadjem. Nežno jih vmešaj v maso. Masa bo precej gosta vendar se ne ustarši, ker bodo muffini kjub temu rahli in slastni. Modelčke napolni z maso in nato gre vse skupaj v pečico. Uro si nastavi na 20 minut. Po 20 minutah preveri če so pečeni. Pomagaj si z zobotrebcem, ki mora priti iz muffina čist. Po vrhu morajo biti zlato zapečeni. Če so pečeni jih še tople naloži v košarico in v stilu "rdeča kapica" odnesi babici, dedku, prijateljem, sošolcem,... in jim polepšaj dan! :)




četrtek, 3. november 2011

Črta, krog, kvadrat

Nov hobij...za mrzle in turobne dni, ko bi se zares mogla začet učit :)

Ja in jutri imam že prvi izpit tako da držite pesti!



torek, 1. november 2011

NEdeljsko razvajanje

Za čudovit začetek dneva je poskrbel Luka s skrbno pripravljenem zajtrkom... nadaljeval s čudovitim kolesarksim izletom mimo Sečovlejskih solin... končal pa z zasluženo Lindt vročo čokolado z marshmallow-si in filmskim večerom. Ko bi le bilo več takšnih dni...








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...