Kljub smoli z vremenom sem se udeležila delavnice in druženja, ki ga je odlično organiziral Dom in stil. Poskrbeli so, da smo bili na suhem in toplem. Program je bil malce prilagojen pa vendar smo se naužili odličnih svežih sadno-zelenjavnih sokcev, se sladkali s presno jagodno tortico, se poučili o zeliščih predvsem pa se malce podružili ob zobanju sveže nabranih primorskih češenj. Hvala vsem za lep dan pa upam, da nas naslednjič le čaka druženje na kakšni trati obsijani s sončkom... ;)
petek, 31. maj 2013
četrtek, 9. maj 2013
Zastavice
Ob mojem dnevu sem se kljub delovnem dnevu odločila, da vseeno kaj sladkega spečem in s tem polepšam dan mojim super sodelavkam, predvsem pa, da Luku spečem dolgo obljubljeno sacharco... Tokrat kar v obliki mini tortic! ;) Tako da Luka vse naj naj in hvala ker že 6 let rojstni dan deliš tudi z mano! ;) Lep dan vsem!
Pa še recept za 12 čokoladno čokoladnih muffinov:
Sestavine:
2 jajci 120 ml olja 240 ml mleka 5 ml vanilijevega ekstrakta 200g moke 115g sladkorja 30g kakava 1 jedilna žlica pecilnega praška 1/2 čajna žlička soli 170g ne preveč sladke čokolade
Priprava:
Segrej pečico na 180 stopinj. Pripravi pekač za podlago in nanj položi modelčke za muffine v katere položiš pisane papirnate posodice za muffine. V veliki posodi sedaj zmiksaj skupaj jajci, olje, mleko in vanilijo. V drugo manjšo posodo odmeri moko, sladkor, kakav, pecilni prašek in sol. Vsebino teh suhih sestavin sedaj vmešaj v posodo z mokrimi sestavinami. Zmiksaj, da dobiš gladko, precej tekočo zmes. Nežno vmešaj še čokolado razrezano na koščke. Ti bodo za dvojno dozo čokolade! Maso sedaj porazdeli v modelčke. Lahko jih napolneš skoraj do vrha. Nato pa s pekačem vred v pečico. Na 170 stopinj jih peci 20 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zabodeš v sredo muffina ne ostane čist. Pa ni, da ni... Vedno uspejo! :)
Bi raje sadno verzijo? Pokukaj sem! ;)
Pa še recept za 12 čokoladno čokoladnih muffinov:
Sestavine:
2 jajci 120 ml olja 240 ml mleka 5 ml vanilijevega ekstrakta 200g moke 115g sladkorja 30g kakava 1 jedilna žlica pecilnega praška 1/2 čajna žlička soli 170g ne preveč sladke čokolade
Priprava:
Segrej pečico na 180 stopinj. Pripravi pekač za podlago in nanj položi modelčke za muffine v katere položiš pisane papirnate posodice za muffine. V veliki posodi sedaj zmiksaj skupaj jajci, olje, mleko in vanilijo. V drugo manjšo posodo odmeri moko, sladkor, kakav, pecilni prašek in sol. Vsebino teh suhih sestavin sedaj vmešaj v posodo z mokrimi sestavinami. Zmiksaj, da dobiš gladko, precej tekočo zmes. Nežno vmešaj še čokolado razrezano na koščke. Ti bodo za dvojno dozo čokolade! Maso sedaj porazdeli v modelčke. Lahko jih napolneš skoraj do vrha. Nato pa s pekačem vred v pečico. Na 170 stopinj jih peci 20 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zabodeš v sredo muffina ne ostane čist. Pa ni, da ni... Vedno uspejo! :)
Bi raje sadno verzijo? Pokukaj sem! ;)
Naročite se na:
Objave (Atom)