sobota, 19. november 2011

Medenjaki

Tale ohladitev in lučke, ki so jih že obesili po mestu so me prepričali, da se lahko lotim že tudi kakšnega projekta, ki diši po veselem decembru. Danes zjutraj so tako nastali tile odlični medenjaki. Po tem receptu so ravno prav mehki. Naši so prav simpatično razpokali. Posipali smo jih le s sladkorjem v prahu. Narediš pa jim lahko tudi s snežno glazuro (1 beljak + 250g sladkorja v prahu) in se poigraš z barvami, figuricami in mrvicam, kot smo to mi naredili predlani.

vse kar potrebuješ je:
- 300g medu
- 200g masla
- 150g sladkorja
- 2 jajci
- 500g polnozrnate moke
- 250g bele moke
- 100g mletih orehov
- 1 vrečka mešanice dišav za medenjake
- 1 čajna žlička sode bikarbone

Postopek:
Med segrej na približno 50 stopinj. Dodaj mu maslo in ga penasto vmešaj. Ko je zmes malce ohlajena dodaj še sladkor in jajci. Mase ne zmiksaj, le z vilco vmešaj vse sestavine. Vse ostale suhe sestavine zmešaj v drugi večji posodi. Dodaj jim še medeno maso in vse skupaj dobro premešaj in pregneti. Dobiti moraš precej mehko kepo testa, ki pa mora počivati pri sobni temperaturi vsaj eno uro. Sedaj samo še oblikuj poljubne oblike. Prižgi pečico in jo nastavi na 180 stopinj. Medenjake polagaj na pekač obložen s peki papirjem, nato pa peči 15 minut pri temperaturi 180 stopin.

Že diši po veselem decembru??? ;)



1 komentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...