četrtek, 9. maj 2013

Zastavice

Ob mojem dnevu sem se kljub delovnem dnevu odločila, da vseeno kaj sladkega spečem in s tem polepšam dan mojim super sodelavkam, predvsem pa, da Luku spečem dolgo obljubljeno sacharco... Tokrat kar v obliki mini tortic! ;) Tako da Luka vse naj naj in hvala ker že 6 let rojstni dan deliš tudi z mano! ;) Lep dan vsem!




Pa še recept za 12 čokoladno čokoladnih muffinov:

Sestavine:

2 jajci 120 ml olja 240 ml mleka 5 ml vanilijevega ekstrakta 200g moke 115g sladkorja 30g kakava 1 jedilna žlica pecilnega praška 1/2 čajna žlička soli 170g ne preveč sladke čokolade

Priprava:

Segrej pečico na 180 stopinj. Pripravi pekač za podlago in nanj položi modelčke za muffine v katere položiš pisane papirnate posodice za muffine. V veliki posodi sedaj zmiksaj skupaj jajci, olje, mleko in vanilijo. V drugo manjšo posodo odmeri moko, sladkor, kakav, pecilni prašek in sol. Vsebino teh suhih sestavin sedaj vmešaj v posodo z mokrimi sestavinami. Zmiksaj, da dobiš gladko, precej tekočo zmes. Nežno vmešaj še čokolado razrezano na koščke. Ti bodo za dvojno dozo čokolade! Maso sedaj porazdeli v modelčke. Lahko jih napolneš skoraj do vrha. Nato pa s pekačem vred v pečico. Na 170 stopinj jih peci 20 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zabodeš v sredo muffina ne ostane čist. Pa ni, da ni... Vedno uspejo! :)

Bi raje sadno verzijo? Pokukaj sem! ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...